Centria-ammattikorkeakoulu on hankkinut Aistin IoT-järjestelmän tutkimus- ja koulutuskäyttöön

Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoittamassa Digitaalinen tehdasinfrastruktuuri -investointihankkeessa Centria-ammattikorkeakoulu on kyennyt kehittämään verkkoturvallisuuteen liittyvää tutkimuslaitteistoa. Huippuluokan IoT (Internet of Things) -laitteita ja -kokonaisjärjestelmiä kehittävä iProtoXi on toimittanut Centrialle Aistin IoTLAB -IoT järjestelmän.

Centrialle toimitettuun järjestelmään kuuluvat IoT-laitteet, mobiilisovellus sekä Aistin pilviohjelmiston käyttöoikeus. Toimitettu IoTLAB-järjestelmä sisältää 20 erilaista IoT-laitetta, jonka sensorit keräävät tietoja esimerkiksi ilmanpaineesta, ilmankosteudesta, lämpötilasta, tärinästä, laitteen asennosta, paine-eroista, putkiston tai säiliön paineesta sekä läsnäolosta. IoTLAB-laitteissa on myös GPS-paikannusmahdollisuus. IoTLAB:in laitteet lähettävät keräämänsä datan pilveen, ja data siirtyy automaattisesti myös Centrian omiin järjestelmiin. Kerättyä tietoa pystyy tarkkailemaan reaaliajassa ja visualisointi helpottaa datan analysointia. Laitteiden ohjelmisto voidaan päivittää langattomasti, ja laitteiden asetuksia, kuten lähetysväliä, voidaan hallita pilvestä selainkäyttöliittymällä. Laitteita voidaan seurata myös puhelinsovelluksella. Myös Centrian omien robottien keräämä data saadaan hyödynnettyä uuden järjestelmän avulla. 

 Hankinta vahvistaa Centrian asemaa yhtenä Suomen johtavista TKI-ammattikorkeakouluista ja mahdollistaa osallistumisen yhä korkeatasoisempiin eurooppalaisiin hankkeisiin. Seuraavaksi Aistin IoTLAB:ia hyödynnetään lokakuussa alkavan Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamassa SIFIS-hankkeessa, jossa tutkitaan kotien IoT-laitteiden tietoturvaa.

iProtoXi on maailmallakin tunnettu IoT-alan yritys, joka toimii Oulussa. Yritys rakentaa asiakasratkaisuja kehittämänsä Aistin IoT-alustan avulla. Alusta mahdollistaa IoT-järjestelmän ja -laitteiden tuotekehityksen tavallista nopeammin ja kustannustehokkaammin kenelle tahansa toimijalle.

Lisätietoja:

https://www.iprotoxi.fi/products/

Heikki.Anttila@iprotoxi.fi +358 40 5170 140

 

https://tki.centria.fi/

Joni Jämsä, joni.jamsa@centria.fi, p. 044 449 2524

Share This