Merikonttien turvallisuus uudelle tasolle

Pahin painajainen rahtilaivassa

Kontti kuumenee ja tulipalo uhkaa!

Ei hätää!

Laivan valvontaosasto on saanut etukäteen tiedon, missä kontissa on vaaratilanne päällä ja päässyt ajoissa ennaltaehkäisemään suurempia vahinkoja.

Kuulostaa helpolta ja turvalliselta. Sitä se onkin. Salgrom Technologies Oy on varustanut paloturvallisen kontin Spider-sammutusjärjestelmällä. Spider aerosoli-sammutin sammuttaa kontissa olevan palon hyvin nopeasti. iProtoxin Aistin Motion tuote on havainnut mahdollisen palon ajoissa ja ilmoittanut siitä eteenpäin. Laivan henkilökunta voi reagoida mahdolliseen paloon ajoissa ja jopa ehkäistä sen tai siitä aiheutuvat vahingot. Näin laivan on turvallista jatkaa seilaamistaan merellä arvokas lasti mukanaan.

iProtoxin ja Salgrom Technologien yhteistyöllä merikonttien turvallisuus uudelle tasolle

Maailman merillä seilaa vuosittain noin 6 miljoonaa vaaralliseksi luokiteltua konttia. Konttirahtilaivoissa syttyy tulipalo keskimäärin kerran kahdessa kuukaudessa. Pahimmillaan koko laiva on palanut ja tuhot ovat olleet merkittäviä.

Salgrom Technologies Oy on sammutusjärjestelmien markkinajohtaja Suomessa ja Pohjoismaissa. 

Salgrom on kehittänyt upean Spider -aerosolisammuttimen, joka sammuttaa tulipalon kontissa hyvin nopeasti. Spider-sammutin on erittäin helppo kiinnittää kontin sisälle luomaan turvaa. Sammutin reagoi lämpöön, joka aktivoi aerosolipanoksen. Laite sammuttaa tulipalon täyttäessään tilan aerosolilla. Sammutusjärjestelmien edelläkävijänä Salgrom Technologies Oy haluaa kehittää palveluitaan edelleen.

Salgrom lähestyi iProtoxi Oy:tä, koska meillä on tarjota lähes valmis ratkaisu paloturvallisten konttien valvontajärjestelmäksi. Salgrom tutki referenssejämme tarkoin. He innostuivat valmiista ratkaisusta ja suomalaisuudesta. He ovat kokeneet, että kanssamme on helppo kommunikoida ja muutostoiveet toteutetaan joustavasti ja luotettavasti.

Laivassa on kerrallaan n. 20000 konttia. Komentokeskuksen on erittäin tärkeää tietää, jos jossain kontissa on ongelmia.

Aistin Motion -tuotteemme lähettää tiedon eteenpäin sellaisista konteista, missä on tapahtunut hälyttäviä muutoksia. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi isot lämpötilanmuutokset tai kontin epätavallinen liikehdintä. IProtoxin palvelun avulla seurataan ympäristöä, jotta ehditään reagoida ajoissa. Järjestelmän avulla ehditään esimerkiksi suojata alue tai jäähdyttää konttia ulkopuolelta ja näin ennaltaehkäistä suurempia vahinkoja.

Salgrom Technologies Oy laajentaa edelleen iProtoxin palveluiden ja tuotteiden käyttämistä. Salgrom haluaa erottautua palosammutusalalla uudenlaisilla sammutusjärjestelmillä, jotka käyttävät IoT:n tuomaa tiedon välitystä ja älykkyyttä. Yhdessä meillä on innostunut tiimi, joka kehittää ratkaisuja aina vaan pidemmälle.

Aistin Tuotteet

Seuraa laitteiden ja koneiden käyntiaikaa ennakoivan huollon mahdollistamiseksi ja laske esim CO2 päästöjen määrät.

Aistin Motion on ratkaisusi tähän ja moneen muuhun käyttötapaukseesi!

Share This