iProtoXi aloittaa Aistin IoTLAB -tuotteen toimitukset.  IoTLAB on laaja järjestelmä asioiden internetin (Internet of Things, IoT) sovellusten ja ratkaisujen kehittämiseen. Järjestelmä nopeuttaa uusien IoT-sovellusten ja palveluiden kehittämistä ja tekee siitä samalla huomattavasti edullisempaa.

IoTLAB sisältää kahdeksan erilaista IoT laitetta, joilla jokaisella on oma erityispiirteensä IoT sensorina. Laitteiden avulla asiakkaat voivat suunnitella ja toteuttaa omia IoT ratkaisujaan ilman tarvetta kalliiseen ja aikaa vievään laitekehitystyöhön.

Laitteiden useiden sensorien ja tietoliikennevaihtoehtojen ansiosta IoTLAB soveltuu moniin käyttötarkoituksiin ja kokeiluihin ilman mitään muutoksia. Tämä tekee IoTLAB ratkaisusta erittäin kustannustehokkaan. IoT laitteiden keräämä data on myös heti asiakkaan käytettävissä IoTLAB:n pilvipalvelussa tai siirrettävissä asiakkaan omaan tietojärjestelmään.

Oululainen iProtoXi esittelee uuden IoTLAB palveluratkaisun ja kahdeksan uutta IoTLAB-laitetta.

iProtoXi on saanut paljon julkisuutta elektroniikan ja IoT-laitteiden tekijänä julkaistuaan Aistin-alustan. Tähän mennessä Aistin alustaan perustuvia laitteita on myyty tuhansia kappaletta. Aistin alustaan  perustuva ratkaisu voidaan helposti kehittää asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

”Ymmärsimme että asiakkaat tarvitsevat vielä valmiimman IoT ratkaisun, jonka avulla asiakkaat voivat heti saada dataa heille tärkeästä IoT ympäristöstä omaan käyttöönsä. Samalla asiakkaan oma tarve selkeytyy, kun heti nähdään millaista dataa on saatavilla. Uusi IoTLAB on loistava ratkaisu IoT:n hyödyntämiseen missä tahansa yrityksessä”, sanoo Janne Kallio, iProtoXin toimitusjohtaja.

IoTLAB järjestelmään kuuluvat langattomat ja patterikäyttöiset IoT laitteet, mobiilisovellus sekä pilvipalvelu, jonka avulla on mahdollista toteuttaa datan visualisoinnin lisäksi esimerkiksi laitehallinta sekä verkon kautta tapahtuvat ohjelmistopäivitykset IoT laitteille.

 Uudet IoTLAB järjestelmän laitteet

  • IoTLAB Paine-ero – Uusi Langaton IoT-laite, joka mittaa mm. paine-eroa kahden mittauspaikan välillä.
  • IoTLAB Ympäristö – Ympäristöolosuhteiden mittaukseen ja monitorointiin; kosteus, ilmanpaine, lämpötila.
  • IoTLAB Etäisyys – Tarkkaan etäisyyden mittaukseen haastavissakin olosuhteissa laitteen ja mitattavan pinnan välillä.
  • IoTLAB Rakennekosteus – Ulkoisella anturilla varustettu IoT-laite kosteuden ja lämpötilan etävalvontaan.
  • IoTLAB Läsnäolo – Suunniteltu havaitsemaan läsnäolo sekä liike.
  • IoTLAB Paine – Ulkoisella anturilla varustettu IoT-laite nesteen tai kaasun painemittaukseen  6-550bar välillä.
  • IoTLAB Liike – Värinän ja liikkeen tunnistava ja mittaava IoT-laite esimerkiksi ennakoivaan huoltotarpeen ilmaisuun.
  • IoTLAB Ympäristö+ – Tarkempaan ympäristöolosuhteiden mittaukseen ja monitorointiin.  Myös hiilidioksidimittaus (CO2) sekä haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (TVOC) mittaus esimerkiksi ilmanlaadun valvontaan.

Kaikilla laitteilla on mahdollista seurata myös lämpötilaa, ilmankosteutta, ilmanpainetta, laitteen sijaintia, asentoa sekä kiihtyvyysanturin tietoja.

 

Share This